Cykelklubben Svendborg - Dream

Du er her:  
Hjem > Arkivet > 1996 til 2020 > 2012 > Akiviteter > 23.09. Langeland rundt
23.09. Langeland rundt

Referat fra turen

Se billeder fra turen her.

Vi var 17 fra klubben, inkl. et par fremmede som havde købt afbudsbilletter, der kørte cykelløbet Odense/København i lørdags den 1. september.

Overordnet set var det en rigtig god oplevelse at deltage i dette kæmpe arrangement. Vi blev lidt forsinket ved starten, fordi de første som var startet fra Århus havde problemer ved Storebæltsbroen pga. et trafikuheld på broen. Vi kom dog fint fra start, og med vinden i ryggen fløj vi hurtigt hen over Fyn og nåede Nyborg i løbet af en time. Måske det var den sidste chance for at få lov at cykle over Storebæltsbroen. Det var ihvertfald en spændende tur over og med god plads på "cykelstien". Desværre nok med en del utilfredse bilister til følge. Vi blæste nærmest over broen og kørte i første depot i Korsør efter 50 km.
Var der god plads over broen, var der til gengæld trængsel i depoterne. Jeg tror ikke arrangørerne helt havde forestillet sig situationen, når så mange cyklister ankommer på en gang.
Der var produkter, som endnu ikke var fremkommet til depoterne. Muligvis havde løbets hastighed pga. vindretningen taget dem på sengen, så de knapt var klar til vores ankomst. Vi fik dog fyldt op med væske, bananer og anden frugt, som der var nok af.
Kort efter første depot havde vi et mindre og udramatisk styrt, som resulterede i et lidt skævt baghjul. Efter lidt slæk på bageste bremsekabel, var der dog plads til "skæverten", så vi kunne fortsætte alle mand.
Derefter gik det tværs over Sjælland på små veje i høj fart og store felter. Rigtig store felter men også gennem en flot natur bl.a. syd om Tystrup Sø. Heldigvis var der kun meget lidt modgående trafik for vi fyldte godt i landskabet.
En fin oplevelse var det også, at se alle de glade mennesker, som stod og sad og hyggede sig langs ruten med vinkende flag og venlige tilråb om fortsat god tur. Det var en god opmuntring til et par trætte ben.
Sidste depot som vi besøgte, var ved Herlufmagle efter 113 km. Også her var der stor trængsel, men vi fik fyldt op med diverse sager og kørte de sidste 77 km til mål ved DGI byen i København.
Turen fra Køge til mål - ca. 40 km - var lidt af en prøvelse, da den foregik på en cykelsti inkl. rundt i rundkørsler og som garanteret ikke er bygget til tusindvis af cyklister jagtende hinanden. Jævnt fordelte lyskurver gjorde samtidig, at store felter klumpede sig sammen der og forårsagede risikofyldte situationer, da alle ville først afsted ved grønt lys for at få fordel ved indkørsel på modsatte sides cykelsti.
Det var ikke den smartest planlagte afslutning på ruten. Vi oplevede heldigvis ingen styrt her, men mon ikke de har været der. Vi havde et par punkteringer på de sidste 25 km, men alle kom godt til mål i lidt spredt fægtning, da det var umuligt at holde sammen på den sidste krævende tur på cykelstien. Ellers fungerede holdarbejdet fint.
I målområdet var der samlet rigtig mange tilskuere, som var gavmilde med bifald, når vi kom i mål. Der var placeret en storskærm, så man kunne se rytterne passere målstregen samtidig med at navn og tid blev vist.
Da vi alle var i mål og havde fundet hinanden, fortrak vi hurtigt til "Fisketorvets" parkeringsplads tæt ved, da vores biler til hjemtransporten her kunne parkere og vi kunne klæde om (i det fri) og pakke sammen.
Vi startede hjemad omkring kl. 22 og gjorde stop ved Karlslunde rasteplads, da forplejningen i målområdet skuffede en del. Den bestod af en pose med en banan, et stykke chokolade og en vand. Så det var godt med lidt fedt fastfood til depoterne.
Konklusionen er nok den, at det var spændende at prøve, men at organisationen på arrangementet var mangelfuld på en del steder, og så var der sku for mange cyklister.

Jørn P             Se billeder fra turen her.


Vedr. Odense/København.
Fredag afhenter Jørn alle startnumre, såfremt du ikke har meddelt andet. De vil blive udleveret inden afgang fra Ryttermarken lørdag, -  eller ved startstedet i Odense, hvis du ikke skal køre med fra Svendborg.
Husk der er afgang fra Ryttermarken kl. 10.45 så kom i god tid, da der skal pakkes inden da.
I følgende skema kan du se dine oplysninger vedr. transport fra Svendborg til start i Odense og hjemtransport fra København. Har du ændringer (f. eks. hvis du cykler til Odense) bedes de meddelt Jørn senest torsdag.

 

Navn

Cykel med

fra Svdb.

Cykel retur

fra Kbh.

Med bil

hjem

Stiller bil

til rådighed

 

Erik Mølgaard

ja

ja

ja

ja

Torben Hansen

ja

nej

nej

 

Kenneth Petersen

ja

ja

ja

 

Jørgen Bimba

ja

ja

ja

ja

John Parmo Petersen

ja

ja

ja

 

Steen Ascanius

ja

ja

ja

 

Martin Mølgaard Ravn

nej

ja

ja

 

Christian Støttrup Bimba

nej

ja

ja

 

Clint Petersen

nej

nej

nej

 

Martin Rasmussen

nej

ja

ja

 

Jørn Pedersen

ja

ja

ja

ja

Anders Rasmussen

nej

ja

ja

 

Allan Christiansen

nej

nej

nej

 

Jonas Knudsen

nej

ja

ja

 

Peter Krogsgaard

ja

ja

ja

 

Jacob K. Vraadal Riise

ja

nej

nej

 

Bjarne Lyngsø

ja

ja

ja

 

 

10

13

13

3


Det er planen, at vi grundlæggende kører som et hold. Men da det er et cykelløb, skal der også være mulighed for at vælge at køre sit eget løb. Derfor bedes du melde ud på dagen inden start, om du kører på den ene eller anden måde.
Vælger man at køre for holdet, kører man så alle kommer samlet til mål. Det vil dog være muligt at ændre standpunkt ved hvert depotstop, men indtil da kører man for den valgte beslutning.


Hermed nogle praktiske oplysninger i forbindelse med turen.

Starttidspunktet er:

1. september klokken 12:15
M. P. Allerups Vej 69, Over Holluf, 5220 Odense SØ.
Fremmøde senest 45 minutter før start – (11:30)

Der er afgang fra Ryttermarken 10.45 sharp.
Der vil her være en bil med cykeltrailer, der kan tage 8 cykler (+ 3 ryttere i bilen).
Er der behov for yderligere, vil vi supplere med en cykelholder til 3 cykler på et anhængertræk.
De enkelte ryttere sørger selv for at komme frem til startstedet, - men det foreslås selvfølgelig, at man søger at køre sammen.

Hvis der er ryttere, der vil cykle til startstedet i Odense, er det selvfølgelig helt OK, - men giv lige besked til Tovholderen, senest dagen før. Det vil sikker også afhænge af vejret på dagen.

Hver rytter kan medbringe en mindre sportstaske med nødvendigt skiftetøj, til brug efter afslutningen i København. Denne afleveres ved traileren, - enten i Svendborg, - eller ved startstedet i Odense.
Taskerne medtages i den overdækkede trailer. Hvis det ser ud til regn, er det en god ide, at lægge tasken i en plastpose.

Der vil i målområdet også være mulighed for bad, men vi ved ikke hvor hektisk og overfyldt det bliver.

Der vil ikke være en direkte følgebil fra klubben, idet dette er forbudt i henhold til det regelsæt, der er gældende for arrangementet.
Bilen med trailer, vil dog følge nogenlunde samme rute og gøre stop ind imellem, så vi kan få fat i den, hvis et ekstraordinært behov, skulle opstå.

Jørn Pedersen vil være Tovholder for holdet fra Svendborg Dream og vil sørge for at startnumre og Chips er afhentet forud for dagen.
Det vil sige, at numre og Chips kan fås hos Jørn ved startstedet fra senest 11:30.
Ligeledes vil Jørn være kontaktpersonen frem til startdatoen, såfremt der er spørgsmål eller forslag mv. Mail: bygmester.jp@mail.dk   Mobil: 23888576.

Vi skal hver især medbringe ekstra slange/r, i tilfælde af punkteringer.
Med hensyn til fortæring, skal den enkelte ligeledes selv medbringe, hvad der skal bruges på de første 50 km frem til første depot i Korsør.
Forplejning bliver, - ved alle depoter, en variation over, - energidrik, kage, frugt, brød m. pålæg, marmelade, pasta, vand m.m. Ikke det samme på alle depoter.
Ud over forplejning vil der være gratis cykelmekaniker-service på alle depoter. Man betaler kun for reservedele.

Som det fremgår senere, er der depoter med ca. godt 30 til 40 km afstand. Hvis forholdene bliver normale, (vejr og vind mm) regner vi med at springe over, en eller to.
Stoppene kunne være...

 • Korsør
 • Tybjerg
 • Køge
 • København/Mål

 Vi lægger det endelig fast på løbsdagen.

Cykler hjem til Svendborg
Vi sender 2 biler med cykeltrailer til mål-området i København og det giver mulighed for hjemtransport af 16 cykler. Lægges fast, når vi kender behovet.
Cyklerne kan afhentes på Ryttermarken 9, mandag den 2. september fra klokken 16.00 – 18.00, - eller efter nærmere aftale med Erik Mølgaard.

Ryttere hjem til Svendborg
Der kan i en trailer-bil være 3-4 personer ud over chaufføren. Det betyder 6 til 8 ryttere kan køre med tilbage til Svendborg.
Hver betaler 200 kr. for hjemtransporten.

Øvrige ryttere kan vælge en alternativ hjemtransport.

1- Muligheden for privat biltransport.
Vi mangler ca. 2 til 3 biler, der hver kan tage 3 til 4 ryttere med tilbage til Svendborg.
Rytterne betaler 200 kr. hver for at køre med til Svendborg.
Dermed skulle omkostninger til brændstof og bro være nogenlunde dækket.
Vi opfordrer til, at deltagere, - der har mulighed for at få et familiemedlem til at hente ryttere i København, melder det til Tovholderen Jørn Pedersen.

 2 -Togtransport efter eget valg.
Hvis der vælges hjemtransport med tog, vil det være op til den enkelte, at sørge for de praktiske ting, - inklusiv omkostninger.

Så følgende spørgsmål behøver et svar fra hver enkelt deltager:
1.    Skal din cykel med fra Ryttermarken til Odense                                   JA/NEJ
2.    Skal din cykel med retur fra København                                               JA/NEJ
3.    Skal du med en bil tilbage fra København til Svendborg                      JA/NEJ
4.    Har du mulighed for at stille en bil til rådighed for hjemtransport          JA/NEJ

Meld tilbage til Jørn inden den 16. august.
Mail:  bygmester.jp@mail.dk   Mobil: 23888576
Vi melder tilbage, når vi har modtaget svar fra alle deltagere.

Her er lidt om turen, - taget fra deres hjemmesiden.
Men I kan se meget mere på: http://www.aarhus-kobenhavn.dk/

Start Odense
Startområdet for Odense-København bliver ved Bjarne Egedesø/Bikers Best, M. P. Allerups Vej 69, Over Holluf, 5220 Odense SØ. Her opbygges et stort startområde med diverse faciliteter, samt mulighed for cykelservice.

Odense kort

Depoter på turen.
Forplejning bliver energidrik, kage, frugt, brød m. pålæg, marmelade, pasta, vand m.m. Ikke det samme på alle depoter.
Ud over forplejning vil der være gratis cykelmekaniker-service på alle depoter. Man betaler kun for reservedele.

depot 4+5

depot 6+7

mål

Vi er sikre på, at vi får en rigtig god tur og glæder os bare til at komme af sted.
Mange hilsner fra
BiKE + Jørn

/11-08-12


  


Her er et cykelløb, der lyder spændende - ikke mindst pga. at vi får lov til at cykle over StorebæltsBroen.

Læs selv alt om løbet på: www.aarhus-kobenhavn.dk

Det bliver på følgende vilkår:

 1. Rytterne skal selv klare ud - og hjemtransport til Odense og fra København.

 2. Klubben betaler transport af cykler til Odense og hjem fra København.

 3. Der bliver ikke nogen servicevogn på turen.

 4. Der vil blive holdt et møde, når omfanget af tilmeldte kendes.

 5. Pris pr. rytter bliver kr. 875,- minus kr. 100,- fra klubben (= kr. 775,00)

 6. Beløbet indbetales på klubbens konto - Huske medlemsnr. og navn.

 7. Tilmelding senest d. 6. januar 2012.

Hej Cykel venner,
her er sidste nyt vedr. tilmeldte:
Odense - København  1. september 2012

Følgende 18 mand har tilmeldt sig:

Erik M, Torben H, Bimba, Kenneth P, Kurt T, John Parmo, Bendt Parmo, Steen A, Bent H, Bjarne J, Clint P, Ole Eik, Jørn P, Gert E, Allan C, Jonas K, Peter K, Jakob Krogsgaard.

GODT GÅET - undskyld cyklet :-) :-) :-)
Hilsen Sekretæren

20.02.2012. 

nach oben