Cykelklubben Svendborg - Dream

Du er her:  
Hjem > Arkivet > 1996 til 2020 > 2012 > Akiviteter > 13.05. Hellerupturen
13.05. Hellerupturen

Det blev ikke muligt at ”sætte et klub-hold” til Giroen i Herning, men heldigvis har vi mange initiativrige medlemmer i klubben og nogle af dem tog så sagen i egen hånd og arrangerede familieture til den store cykelevent. En af dem var Jørn Pedersen, der også har glædet os med et referat og en billedreportage fra oplevelsen.
Tak for ”rapporten” Jørn.

BiKE

Vedr. Giro d´Italia 2012 i Herning og Horsens.

Hej cykelvenner.

Birthe og jeg og et par gode venner holdt week-end i Herning og Horsens i forbindelse med "Giro`en". Det var en stor oplevelse, at se sådan et kæmpe arrangement på tæt hold. Begge byer havde gjort utroligt meget ud af det. Der var pyntet med lyserødt overalt. Der var endda enkle huse, som var malet lyserøde i anledningen.
Min kammerat Hardy og jeg havde tilmeldt os motionsløbet på 63 km om lørdagen. Der var ca. 4.500 til start på ruterne 63/119 km. Vi havde desværre ikke fået tilmeldt os samlet, så vi startede med 40 minutters mellemrum. Vi startede i hård vind fra vest. Og ruten gik vest nordvest over gennem Aulum og til lidt vest for Sørvad i strid modvind. Jeg kom med en gruppe fra Vildbjerg Cykelklub. Det gik ikke så stærkt, som jeg kunne ønske. Der var tre kvinder involveret på holdet og det lagde vel nok dæmperen og det var naturligvis ok, men alternativet var at køre selv og blive til grin som en hængt kat. Det har jeg prøvet og så sandelig lært af.
Lidt før rygvinden indtrådte vest for Sørvad efter ca. 30 km, var jeg heldig at komme med en gruppe på fire Liguigasgrønne nordmænd + en håndfuld danskere. Og så skal jeg garantere, der kom gang i synagogen hjemover gennem Vildbjerg mod Herning. De fire grønne gutter lå på hjul af hinanden uden skift. Den forreste, som jeg havde kørt og tænkt på, var lidt langhåret under hjelmen viste sig senere at være af hunkøn. Sjældent set så sej en kvinde ca. 40 år. Hun havde ført samtlige 63 km fik jeg at vide bagefter. Hun kørte enormt højt gear og vi loggede på hjemturen i rygvind på et tidspunkt 59,1 km/t. Det var fandeme sjovt og opvejede sagtens den lidt skuffende fart på udturen.
Jeg blev nr. 527 i tiden 2:15:22 = 27,9 i snit.
Det var en stor oplevelse og et vel tilrettelagt arrangement. Selve cykelløbet Giro`en ser man bedst på tv, men det var meget spændende at opleve atmosfæren og stemningen omkring løbet, både i Herning og Horsens.

Jørn 52

 
Min følgebil
           Girofeltet nord for Søndervig søndag

     

nach oben