Cykelklubben Svendborg - Dream

Du er her:  
Hjem > Arkivet > 1996 til 2020 > 2014 > Aktiviteter 2014 > Fyn Rundt
Fyn Rundt

   

    

Harzen tur 14. – 17. maj 2014

Onsdag d. 14. maj

Bjarne og Peter var de aftalte steder kl. 4.30, så begge biler kørte ud af Svendborg kl. 5.00
Første stop var Padborg, hvor der blev tanket op, herefter blev der kørt til Fleggaard, for den sidste rigtige optankning ( øl og vand m.m. ). Vi spiste morgenmad kl. 9.00 og var i Wernigerode kl. 12.30 Scholossblick Hotellet var over vores forventninger, rigtig gode værelser. Frokosten bestod af bananer og Ritter Sport chokolade, så første tur på ca. 50 km gik kl. 15. Først til Elbingerode og Wenterfurt, herefter over Blankenburg hjem, det blev 50 km. Vi havde lidt kraftig regn 2 gange, begge gange stod vi i læ herfor. Sidst på turen brød solen frem, og da vi sad på vores parkeringsplads og nød 1 øl eller 2 i dejligt solskin. Alle var OK og havde kun rosende ord om dagens kørsel fra Danmark og den første cykeltur i Harzen. Aftensmaden blev nydt på en af gågadens mange restauranter, schnitzel med brasekartofler og asparges.

Dagens data: 58 km, 2,38 timer, 22 i snit, 747 højdemeter

Torsdag d. 15. maj

Vi var tidligt oppe, da Bjarne havde fødselsdag, så der blev sunget af et rigtigt 5 personers mandskor.
Med start kl. 10 til de større byer, Braunlage, Sankt Andreasberg, Bad Harzburg,  berammet til 85 km, så var humøret højt, ingen regn men overskyet hele dagen.
På den første stigning ( en knold på 4 km med ca. 10% stigning ) måtte vi vente en tid på toppen. Det viste sig at Peder havde haft en punktering og havde herudover haft problemer med slangeskiftet. Turen gik videre mod Braunlage, hvor der var vejarbejde mod Sankt Andreasberg, så vi måtte tage turen udenom S. A. Efter en lang opkørsel holdt vi depot ved Koningskrug, hvor vi spiste den medbragte madpakke. Herefter var er 9 km nedkørsel til Bad Harzburg, hvor vi kom op på ca. 70 km/t. Vi kørte nu mod Stabelburg og Tsenburg, for at nyde en kop kaffe med kage og flødeskum. De sidste 10 km var ren paradekørsel. Der blev vasket cykler, samtidig med at der røg et par Royale ned. Herefter blev der råhygget i ”klublokalet”, der var aftalt, at vi mødes i vores værelse nr. 13 kl. 19.00 hvor Bjarne fik sin fødselsdagsgave.

Dagens data: 69 km, 3,19 timer, 20,8 i snit, 1.001 højdemeter

Fredag d. 16. maj

Vi skulle ud på den længste tur, som var berammet til 95 km, men det der mest var på tale var at nu skulle Brocken bestiges, turen op var 10,2 km. Ved Elen blev der samlet kræfter til opstigningen og det blev aftalt at vi mødtes på toppen, da det var vigtigt at man fandt sit eget tråd. De første 8 km. var en jævn stigning på 5 – 8 %, men det skal siges at resten og især de sidste 500 m går lige op i himlen, vel 14 – 16 %. Brockens top var nået 1.141 m.
Alle vel oppe fik spist den medbragte bolle, men det var hundekoldt, så vi sad i cafeteriet til en varm kop kaffe.
Nedturen gik problemfrit og nu mod Elbingerode og Rûbeland, som var en rigtig flot tur. Vi valgte at køre til Blankenburg over Treseburg som var nogle mindre veje, men i naturskønne omgivelser. Resten af turen foregik i udkanten af Harzen.
Vej hjemme ventede de traditionelle Blå Royal, som blev nydt på terrassen og en god dag var overstået med gode minder.

Dagens data: 101 km, 5 timer, 20.2 i snit, 1.478 højdemeter

Lørdag d. 17. maj

Vi havde besluttet os for en tur til Goslar. Det blev over Isenburg, Bad Harzburg og Oker. Vi var på torvet kl. 11.50 og det passede fint med at det store klokkespil gik i gang kl. 12.00. Vi sad og nød det, samtidig fik vi på cafeen toast m. skinke og ost, alt sammen i 24 gr. varme.
Turen hjem gik samme vej tilbage, her fik Peter en punktering, som vi ellers havde været forskånet for. Vi havde aftalt, at vi ville slutte med at køre op til slottet i Wernigerode, det blev en drøj opkørsel med 24 % stigning.
Hjemme igen sad vi i gården og nød en enkelt øl, det viste sig at det var de sidste, så Peter og Købmanden måtte af sted efter ny forsyning, det blev også til lidt rødvin, de havde besluttet at bestille pizza til om aftenen, som vi skulle have i VORES klublokale på hotellet. Senere gik vi til byen for at finde et sted hvor vi kunne se Bayern – Dortmund i den tyske finale.

Dagens data: 74 km, 3,40 timer, 20,7 i snit 750 højdemeter

Ugens data: 303 km, 14,38 timer, 20,7 i snit, 3.976 højdemeter

 


 

Harzen onsdag den 14.maj

Harzen 2014.

Efter generalforsamlingen blev der talt en del om Harzen Turen.

Der blev forslået at rykke den 14 dage frem og tage lørdag-søndag med, dvs. onsdag d. 14. – søndag d. 18. maj.

Det ville betyde 4 – 5 ryttere mere kunne komme med, og de arbejdsramte kun skulle tage 2 fridage.

Det er muligt at Verner/Erik køre dagen før i Verners Autocamper, med cykler og bagage, (logistik).

Ved denne ændring er der også håb om, at Bjarne og Peter kan deltage, (firmabiler!!!!)

Prisen: ca. kr. 2.500,-  3.000,- , betaling senest 1. maj

Tilmelding:  senest 15. marts gerne før til erik@miramare.dk

Hilsen Erik.

nach oben