Cykelklubben Svendborg - Dream

Du er her:  
Hjem > Arkivet > 1996 til 2020 > 2019 > Aktiviteter 2019 > Hellerup Turen
Hellerup Turen

 

Der gøres klar til første tur i det italienske.

 

BIKECAMP TOSCANA

28. april til 4. maj 2019

 Forord

Igen i år var der opbakning til en bike camp sydpå for at afprøve egne evner i større bakker end på Sydfyn. Men til forskel fra de to forrige år blev det besluttet at tage til Toscana.

Ina var i Danmark med sine børn, vi ville godt prøve noget andet og Torsten og Stella havde anskaffet sig en lejlighed i Cortona (en lille middelalderby 650 m o.h., med en skøn udsigt over  ”Val di Chiana-sletten”.

Følgende 16 ryttere tilmeldte sig turen:

Torsten, Bimba, Mogens, Carsten, Ole, Kaj, Henning, Parmo, Steen, Bo, Michael H, Erik, Peter, Bruno, Erling og Søren, sidstnævnte en fælles ven af Bruno og Erling fra Århus.

Et formidabelt forarbejde blev udført af Torsten, Bruno og Steen. Finde og leje feriehus, leje af biler, tog- og flybilletter.

Fredagen før vi skulle afsted besluttede SAS-piloterne at strejke hvilket medførte at vores flybilletter fra København til Firenze blev annulleret. Bruno trådte straks i karakter og fik fremtryllet nye billetter fra Billund til Pisa. Ligesom de lejede biler blev omdirigeret.

OPLEVELSER

Vi mødtes alle i Billund søndag morgen kl. 07.30. Flyet afgik planmæssigt og efter ca. 2,5 times flyvning landede vi i Pisa. Her stod vores biler klar og vi kørte til Il Pineto, stedt for vores lejede hus ca. 8 km uden for Cortona.

Godt trætte nåede vi frem og alle blev i første omgang en smule skuffede. Det var et stort smukt Toscana hus, med store værelser, 2 stuer, spisestue, køkken og bibliotek, men kun to badeværelser og der var koldt. Og kun to rødvinsglas til 15 tørstige cykelryttere, ligesom det ene af tre toiletter ikke virkede. Kun to brusere, og det værste og for nogle grænseoverskridende, en stor dobbeltseng med EN dyne.

Efter udpakning og indstilling af cykler tog vi til Cortona og spiste dejlige (romerske, meget tynd bund) pizzaer med Stella og Torsten.

Efter morgenmaden mandag morgen, Bimba havde repareret det defekte toilet, Michael havde fået gang i de to pejse og vi havde fundet ud af at vi kunne drikke rødvin af tandglas, var stemning vendt og vi var parate til de Toscanske udfordringer.

Som sædvanlig var tilberedning af morgenmad og aftensmad, de dage vi var hjemme fordelt på personer, så alle fik lejlighed til at udfolde deres evner som kok/opvasker/tjener.

Morgenmaden blev i løbet af ugen mere og mere avanceret. De tre gange vi selv lavede, fik vi henholdsvis 2 slags pølser med pasta og brocolisalat og ratatui, grilstegte koteletter med pasta og grønt og sidste aften pasta med kødsovs og isdessert.

Vi fandt det italienske brød kedeligt, så Søren fremtryllede en opskrift på boller, således vi fik varme boller hver morgen. Tak til Søren, alle interesserede fik opskriften med hjem. Henning blev virkelig god, jeg tror han serverer dem for konen hver morgen.

 Og jeg skal sige, vi blev udfordret på de toskanske veje. Vi delte os op i to hold ”de unge” og pensionisterne omdøbt til ”Team Hanibal”. (Hannibal gav romerne en del nederlag, da han med sin hær og elefanter krydsede alperne i 217 f.kr.

Torsten blev hærfører for ”Team Hanibal”, som jeg var en del af. 8 ryttere på hvert hold, men ellers de samme ruter.

Torsten holdt et godt stabilt tempo hvor alle Team Hanibals elefanter kunne følge med. Og vi blev udfordret, værste stigning var ca 13 km. Med max, 16% stigning, men så var der også sved på panden.

Der skal brændstof tilføres - og hvad andet end pasta tongue-out

 

De enkelte ruter er beskrevet i programmet.

Efter middagene hjemme, hyggede vi os i Pejsestuen hvor henholdsvis Steen og Erik underholdt med godnathistoriere ved en buldrende pejs.

Torsdag eftermiddag var vi til vinsmagning hos Janne Enevoldsen fra Svendborg. Hun har boet i Italien i ca. 35 år, gift med en italiener og sammen drev de slægtsgården i Montaicino (Siena). 5 ha. Som gav ca. 20.000 dejlige flasker vin om året fordelt på Rosso di Montalcino, Brunello og Brunello Riserva di Montalicino. Vi købte godt ind og får en fælles levering.

Herefter tog vi tilbage til Cortona, hvor vi fik drinks hos Stella og Torsten i deres lejlighed med den mest fantastiske udsigt. Afensmaden blev indtaget på en restaurant på torvet i Cortona.

Fredag sprang nogle få cyklingen over og tog til Cortona for at opleve denne spændende middelalderby.

Fredag aften var der gourmet afskedsmiddag på en hyggelig restaurant i Cortona, 5 retter skøn mad med tilhørende dejlige vine.

PROLOG

En fantastisk veltilrettelagt tur, hvor alle bidrog efter evner og lyst. Fantastisk forplejning så vel hjemme som ude. Stemningen var ligeledes i top og alle gjorde den indsats der skulle til. En fantastisk smuk tur, gode og krævende ruter, god cykling uden væsentlige uheld.

 Dog var vejene for det meste meget dårlige, men det kan ikke ødelægge min oplevelse af endnu en god tur sydpå med Svendborg Dream Team.

MP 21/05/2019

Mogens

 


Dag

Navn

Km

Hm

Beskrivelse

Mandag

Bag Cortona til Palazzo del Pero

79

1500

Turen går igennem Cortona, vi kører op igennem et pas ved Portole til 850 m. højde og får en stejl nedtur igennem et smukt område med frugttræer. Herefter går det pænt opad til Palazzo del Pero hvor vi spiser frokost. Turen hjem går igennem den smukke Castiglion Fiorentino.

Tirsdag

Den store rundtur til Umbrien

78

1100

Turen går igennem Tuoro, stedet hvor Hannibal slog romerne i 217 f.Kr. Vi kører op igennem et pas og kommer ned i lavlandet ved Mercatale. Herefter kører vi ca. 45 km igennem tobaksmarker og småbyer i Umbrien. Vi rammer San Leo Bastia inden vi kører op igennem bjergene til Cortona.

Onsdag

Montepulciano

70

550

Turen går op igennem det smukke landskab hvor huset ligger. Vi kører til Montepulciano og passerer flere store vinproducenter.

Torsdag

Den lille stejle bag Cortona

62

1300

Turen går op igennem Cortona og til passet ved Portole i 850 m højde. Vi kører af en stille vej ned mod Umbrien og tager en rundtur tilbage op mod Cortona. Vi kører et kort stykke på et lille vejstykke, hvor computeren viser 21% stigning. Der er meget flotte udsigter

Fredag

Chiusi

78

900

Turen går til Chiusi, som er en af de ældste byer i området. Vi kommer igennem borgbyen Castellion del Lago, hvor vores cykeludlejer holder til. Vi kommer helt ned til Trasimenersøen.

Eks.

Rundt om huset

85

800

Huset ligger midt i ruten som går igennem meget varieret landskab. Der er helt fladt land, toscanske bakker og mulighed for at køre op til Cortona. Turen kan afkortes/forlænges.

Eks.

Rundt om Cortona. Den barske

105

2000

(est.)

Turen går over passet til Pierle, ind igennem Umbrien til Citta di Castello, herefter til Palazzo del Pero og Castiglion Fiorentino. Stigninger undervejs på 12-14%.

 

nach oben