Cykelklubben Svendborg - Dream

Du er her:  
Hjem > Arkivet > Svendborg-Rom > Dagbog

Dagbog

Fyns Amts Avis den 26. maj 2010

Cykel-ryttere retur efter hård tur
Den sydfynske trup, der tog turen fra Svendborg til Rom, er slidte tilbage igen

Svendborg: Cykelteamet Svendborg-Rom 2010 er tilbage igen efter det, der af deltager Erik Mølgaard betegnes som en meget hård tur.

- Jeg fik selv optakten delvis spoleret af forskellige personlige ting, så jeg har haft det meget, meget hårdt, men det gælder nu også for de øvrige ryttere.

- De første dage kørte vi i regn fra morgen til aften og startede i fire-fem graders varme, eller kulde om man vil, og det dårlige vejr i maj kom noget bag på os, fortæller Erik Mølgaard.

Teamet har nu været af sted i 2006 til Paris, i 2008 til Madrid og i år til Rom.

For sidste gang

- Dermed har vi været af sted kan man sige til Tour de France, Vuelta d’Espana og Giro d’Italia, og derved bliver det. Vi skal ikke af sted en gang til, siger Mølgaard.

- Det har været lidt ligesom at være inde ved militæret. Når det hele er kommet lidt på afstand, så synes vi sikkert, at det har været sjovt, tilføjer han.

Rytterne ankom til Rom torsdag i sidste uge, hvor familien tog imod, og de sidste fra teamet i følgebilen landede i Svendborg i går.

- Vi har ikke fuldstændig overblik over økonomien, men beløbet til børnecancerfonden kommer til at overstige det, vi kørte ind for to år siden, og det er flot midt i en krisetid, mener Erik Mølgaard.

Pengene vil blive overrakt senere i forbindelse med en sejltur på Svendborgsund.


Fyns Amts Avis den 13. maj 2010

Godt på vej nedgennem Europa
Team Svendborg-Rom er ved at være igennem den flade del af turen til Italien

Svendborg: Deltagerne i langdistancecykelløbet Svendborg-Rom begynder at nærme sig sandhedens time, idet det er ved at være slut med de flade etaper i det nordlige Europa.

Syvende etape er rytterne nået til i dag, og her er strabadserne begyndt for alvor ned gennem Schweiz efter en første del af turen, hvor det gik mere ligeud ned gennem Tyskland og især Ruhr-distriktet, hvor storbyerne nærmest går ud i ét.

Første etape gik fra Svendborg til Sønderhav ved Flensborg Fjord, anden etape fra Sønderhav til Hotel Färgekrug lige syd for Elben. Ud over dårligt vejr med masser af regn og sidevind bød etapen på flere punkteringer, og det var især Henrik Storm, det gik ud over.

Tredje etape gik til Emstek, og meget heldigt for turen, der i de første dage mest har foregået i køleskabstemperatur, så er standarden høj i følgebilen. Fjerde etape fra Emstek til Mengede gav de første markante ændringer i landskabet fra marsk til lidt mere bakket terræn. Dagen roses for fint sammenhold og højt humør, og det var samtidig skiftedag for en del af følgestaben. Kjeld Steen mønstrede af og Ole Krammager stødte til næste morgen, hvor turen gik fra Mengede til Bonn.

Undervejs skulle rytterne igennem Bochum og Köln, og etapen sluttede ved Rhinen med overnatning i Bonn. Herfra stammer de seneste bulletiner, og det hedder sig, at alle fortsat er fit for fight og at den lagte plan følges tæt.


Fyns Amts Avis den 28. april 2010

"Rytterne så døden i øjnene"

Syv mand trænede til at køre til Rom – nu er der kun seks tilbage - de gennemfører de 2500 kilometers cykeltur i afdødes ånd.

Svendborg: Når seks modne mænd i næste uge starter på 2500 kilometers cykeltur mod Rom, mangler der én på holdet. Den syvende er på tragisk vis død efter holdets hyggelige træningstur for kort tid siden, og det sætter uvilkårligt et sundhedsmæssigt spørgsmålstegn ved hele cykelholdets ide.

Holdets alderskaptajn, Erik Mølgaard, mistede sin lillebror, Ole, der om nogen glædede sig til både cykelturen og til at opleve Rom. Men sådan skulle det ikke være. Han vågnede ikke morgenen efter træningsturen.

Et voldsomt indtryk

- Det er klart, at det har gjort et voldsomt indtryk på os alle sammen. Netop Ole var lige så spændt på turen som et lille barn, og vi var både v’n og fra’en, da vi fik meldingen om dødsfaldet. Men det blev i samråd med hans egen storebror, at vi alligevel besluttede at gennemføre turen til Rom.

- Det ville være helt imod Ole Mølgaards ånd, hvis turen var blevet aflyst, fortæller Kurt Thuesen, der var med til at starte Paris-turene fra Svendborg, og som nu har været i Madrid på cykel og skal til Rom sammen med Erik Mølgaard, Kasper Nellemann, Jørgen Christensen, Tommy Angelo og Henrik Storm Hansen.

Cheflæge siger OK

- Gennem vores cykelklub i Svendborg har vi gentagne gange talt med vores læge i klubben, cheflæge Peter Vest, der siger god for vore nærmest vanvittige planer om at cykle længere og længere. Men så længe, vi har det godt, og vi ikke modtager advarende signaler fra kroppen, kan vi bare blive ved med at cykle, siger 68-årige Kurt Thuesen.

Kurt Thuesen styrtede selv under et sponsor-gadeløb i Svendborg for et par år siden, men selv et hoftebrud holdt ham kun lige i ro i et stykke tid, inden han kørte med kammeraterne til Paris!

Urolig hustru

Spørger man Kurt Thuesens kone, Lise, har hun et andet syn på sagen.

- Jeg er meget urolig for ham, især efter styrtet og nu også efter det tragiske dødsfald. Men hvad pokker skal jeg gøre? Jeg kan ikke forbyde ham at cykle til Rom, men jeg synes jo godt, de kunne fordele turen over flere dage, så de ikke skal køre så langt hver dag. Selvfølgelig har jeg fået store oplevelser ved at tage imod ham i Paris og i Madrid, og jeg glæder mig til flyveturen til Rom sammen med de andre piger, men jeg havde nu hellere set ham slappe af herhjemme og så måske tage en cykeltur en gang imellem.

- Men selvfølgelig skal jeg ikke beklage mig. Det var langt værre at have en mand, der aldrig var hjemme, fordi han sad på værtshus. Her ved jeg, at Kurt slider i det for at være et sundt menneske, kommer det fra Lise Thuesen.

Men for at det ikke er løgn, så snupper Kurt Thuesen og nogle kammerater lige bjergtoppen Alpe d’Huez en måned efter hjemturen fra Rom.

- Det er bare en lille mandetur, siger Kurt Thuesen.


Den 28. april 2010 i Fyns Amts Avis

"Snart oppe på en million til børnecancer-fonden"

Svendborg: Alle motionsløb til Paris, Madrid og nu Rom, har økonomisk drejet sig om at støtte til Børnecancerfonden - efter model fra midtfynske Team Rynke. Allerede ved den første Paris-tur for fem år siden var der enighed om at støtte syge børn, og det var egentlig tanken at afsætte sponsorpenge til børn på Sygehus Fyn i Svendborg.

Men børneafdelingen på sygehuset lukkede, inden det første hold af motionsryttere med bl.a. Kurt Thuesen, Tommy Angelo og Johannes Pyrdol, havde arrangeret premiereturen. Herefter har der til samtlige arrangementer været indsamlet stadig større sponsorbidrag, alene til fordel for Børnecancerfonden, der bl.a. har haft sin formand, Ghitta Nørby, i Svendborg til modtagelse af sponsorchecks.

Da der nu både cykles til Paris og til Rom, er der to grupper, der samler ind - stadig med det fælles formål - og det betyder efterhånden en kvart million kroner årligt til fonden - alene fra Svendborg.

Vi er da fuldstændig klar over, at vi kunne støtte rigtig mange lokale formål. Men nu er det ligesom blevet kutyme at støtte Børnecancerfonden, så det er ikke på tale at ændre ved det, lyder det fra motionsrytterne, der ikke kommer gratis af sted på sponsorernes bekostning.

De seks ryttere, der nu skal til Rom, betaler hver især 8000 kroner for at deltage, og det samme gælder Paris-rytterne. Og selv om sponsorsiden til Svendborg-Rom for længst er på plads, mangler der lige en meget vigtig ting til Rom-holdet - nemlig en følgetransportbil.

Holdet savner en varebil med tre sæder til følgesvendene Keld Steen, der afløses undervejs af
Ole Krammager, og Viggo Aagaard.

Så Kurt Thuesen på tlf. 29 47 82 91 tager meget gerne imod, hvis nogen kan udlåne en varebil, der kan fyldes med reklamer for


Den 27. april 2009 i Fyns Amts Avis

"Madrid-holdet vil nu cykle til Rom"

om holdets nye mål i 2010, hvor de vil cykle ned gennem Europa, over Alperne og møde Giro d'Italia - læs den her:http://www.fyens.dk/article/1451898:Svendborg--Madrid-holdet-vil-nu-cykle-til-Rom

 

nach oben