Cykelklubben Svendborg - Dream

Du er her:  
Hjem > Arkivet > Nordkapp > Sponsorer

Sponsorer

Anders Damm (71 år) som var optaktsmanden for turen til Madrid i 2008, har været på spil igen, nu har han fået mod på, at der skal køres til eller fra NORDKAPP.

Der tages hurtig en beslutning af vennen Erik Mølgaard (71 år), der planlægger rute, dato m.m., han har tidligere puslet med ideen om at lave en tur, hvor følgevognen var en autocamper. Der blev taget kontakt til Verner Christensen (64 år), som var ejer af en sådan og han var straks med på tanken. Nu manglede vi bare en chauffør, her gik tankerne til Ole Krammager (64 år), der kørte for os til Rom i 2010. Ole skulle lige have et par dages betænkningstid, men vente tilbage, med et for os positivt ja.

Det blev besluttet, at vi i lighed med Paris i 2006, Madrid i 2008 og Rom 2010, skulle der også til NORDKAPP køres for BØRNECANCERFONDEN. Ved de 3 tidligere ture var der blevet kørt 350.000,- kr. ind.

I vinterens løb er der blevet trænet med spinding og udendørs når vejret tillod det. Foråret er gået med samlet onsdagstræning, typisk 80 – 120 km. Herudover er der kørt i træningsregi bl.a. en tur til Ditmarsken, Brunsbüttel, syd om Hamburg og til Flensborg, med Fynshav – Bøjden hjem, ca. 850 km. Målet var at have ca. 4.000 km på cyklen inden starten.

Onsdag d. 18. juli blev en sort dag for holdet og i særdeleshed for Anders. På en træningstur med 2 ryttere fra klubben gik det galt på Regitsebakken mellem Svindinge og Frørup. Her havde der dagen i før været et kraftigt skybrud, med det til følge at en masse grus, jord og sten var skyllet ned på vejen. Da Anders passere det sted skrider cyklen ud med et grimt styrt til følge. Han brækkede 4 ribben, kravebenet og skulderbladet. Det stod straks klart, at Anders var ude af billedet det næste halve år, og turen til NORDKAPP var langt væk.

14 dage før den planlagte start blev det besluttet, at Verner og Erik kørte alene to og Ole var stadig med på at køre som chauffør. Det var selvfølgelig en bet, at vi havde mistet vores 3. mand.

Mandag d. 7. august, 6 dage før vi starter på vores tur, meddeler Kurt Thuesen (71 år) at han gerne vil overtage Anders's plads på holdet. Det var en kærkommen meddelelse for os to, da tre selvfølgelig vil gøre turen lettere.

Kurt har tidligere deltaget i alle de før nævnte ture. På turen til Ditmarsken, var han så uheldig at styrte ved Husum, med brækket lårben til følge, men her 3 måneder efter er han så godt kørende, at han mener at kunne gennemføre turen. Vi er glade for Kurts tilsagn.

Vi regner med, at bruge 3 dage til opturen og ca. 16 dage til hjemturen på cyklerne. I alt er der ca. 2.600 km., så ca. 160 – 180 km. om dagen er målet, hvis det holder skulle hjemkomsten være torsdag d. 30. august.

Der vil dagligt blive sendt info til vores hjemmeside om turens forløb, og når det kan overskues, hvor og hvilken tid vi ankommer til Svendborg.


nach oben